lauantai 5. heinäkuuta 2014

Viittä vaille...


...Pionit kukassa. Eivät ole ennen kukkineet kunnolla. Nuppuja on paljon, mutta vieläkään ei yksikään kukka ole auennut. Mutta kohta, ihan kohta ne aukeaa! :) 


Kylmät säät on tehny temppunsa monille kasveille, Loistotädykekin, joka yleensä kukkii kesäkuun alkupuolella on nyt vasta täydessä loistossaan. 


Alla Tädykkeet kauempaa. Yleensä tämä penkki näyttää tältä Juhannuksen aikaan, mutta nyt on monta viikkoa kukinnat myöhässä melkein joka kasvilla. Asteen, parin yöpakkasia on ollut muutamana yönä, omenapuut on taas kärsiny niistä ja raakileita tippunu vaikka kuin paljon...


Japaninkurjenmiekka ensimmäistä kesää kunnolla kukassa, juurakoina nämä joskus hankin, useampi vuosi sitten, näkyy olevan hidas kasvuinen. Mut siro ja sievä. 


Kivikkopenkeissä vallalla keltaisen ja punaisen sävyt.  
Keltamaksaruoho sopii Kääpiövuorimäntyjen ja katajien kaveriksi. Kukkapenkkiin sitä ei kannata istuttaa, leviää liikaa. 


Wiljamin keltaruusu, ihana tuoksu! 


Keltainen Mongolianmaksaruoho ja punainen Ketoneilikka, hyvä pari kivikkopenkkiin. Näiden vieressä kukkii Isorikko valkoisena pilvenä. 

 

 No tänään viimein on ollut kunnolla lämmin päivä, jos nyt viimein tulis se kesä meillekin? 

8 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Komeasti on pionit sinullakin nupullaan. Nyt päivän aikana aukesi meilläkin ensimmäiset oikein kunnolla. Kyllä nyt tuli oikea kesä!

Riina kirjoitti...

Tosi kaunis tuo loistotädyke!

Puutarhuri kirjoitti...

Satu, niinhä tuo säätiedotus lupailee. Ja mansikatk kypsyy nii onha seki yks merkki ;)

Riina, se on, mut myös tosi kova leviämään siementämällä. Oon yrittäny 2 kertaa siirtää tuota pois tuosta kohtaa, kaivanu siis kaikki ylös, myllänny maan ja istuttanu muuta, ja siihen se silti aina tulee ja valtaa paikkansa takaisin... :D Nyt päätin luovuttaa.

pivi kirjoitti...

Ihania kukkijoita ja kaunis kivikkoistutus ! Sama kokemus loistotädykkeestä, siementää hurjasti. Niin ja mulla lakoaa vielä sivuille, mutta sen sininen on kyllä loistava.

Puutarhuri kirjoitti...

Pivi, Lakoaa se mullaki, nuoki on kaatuneita, mut kaukaa kun kuvaa, niin sitä ei huomaa ;) Kukinnan jälkeen leikkaan ne ihan 5 cm tapille, nii ei pääse enää leviämään.

Emilie kirjoitti...

Mulla ovat pionit ihan samanlaisia, ei aukee ei millään :) kauniita ovat nuo muutkin kukkijat ja keltaruusu...Wau!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Kaunista!!!

maatuska kirjoitti...

Kyllä sun pihalla on kaunista!