perjantai 19. kesäkuuta 2015

Hyvää juhannusta!

Kovin on kylmää ja harmaata, vettä satelee hiljoksiin... Ei oikein tunnu juhannukselta. 
Etupihan kukkapenkki tosin on kuin aurinko tämmöisenäkin päivänä, ei koskaan tämä ole näyttänyt näin kauniilta. Ihan kunnon ilopilleri! :)


Saatiin pikkuvelin kanssa kuitenkin terassien fiksaus hyvälle mallille. Terassit tuli käsiteltyä ja kaiteitaki ehdittiin maalata siivouksien ja leipomuksien lisäksi. Mukavahan tuolla nyt olis istuskella ja grillailla, jos ilmat vähän kirkastuis. 7 vuotta on nyt asuttu tässä ja ei ole tullut maalattua kaiteita aiemmin uudestaan, alkuperäismaaleissa olleet tähän asti ja olikin jo sen näköiset! 


Aiemmin viikolla ollaan vaihdettu portaista kiviä pois ja laitettu hirsiä tilalle. Muutenhan nuo kiviportaat kyllä toimi ja oli hienot, mutta lasten kans ne on erittäin epäkäytännölliset! Sieltä kun hurruutellaan pyörillä ja polkutraktoreilla ja vaikka millä alas, aina kolisi kivet mukana. Ja kovat rankkasateet viime kesänä myös hajotti ne muutaman kerran. Olis ehkä vaatinut kuivabetonin väliin, että olis pysyneet kunnolla. Tosin näistä hirsistä tykkään kyllä tosi paljon, on luonnollisemmat :)
Vanhoista kuvista löysin otoksia portaista, semmoset ne on olleet ennen


Ja tämmöset niistä nyt tehtiin :)  Nuo isot portaat on vielä kesken, sen verran eilen piti touhuta sisällä, siivota ja leipoa, ei joutanu portaisiin enää. Muurikivet käytetään uudestaan toisaalle, niiden varalle on jo suunnitelmia, mattotelineen paikka on edelleen tekemättä. Pitäs vaan saada ensin pikkukaivuri pihalle, ei ihan semmosia vihti kaivaa lapiolla.


Muutoinpa täällä on kyllä piha suunnilleen siistinä...keinuunkin löytyi Bauhausista uusi katos, sattumalta oli sopiva, vaikka ei saman liikkeen tuotteita olekaan. Ukkolaukat aloittelee kukintaa, harvoin muuten on näin paljon kevään ja alkukesän kukkia kukassa yhtäaikaa. Ihanan hempeää. 
Sammalleimut ja rönsyleimut on vieläkin mahdottoman komeat, ei enää tähän aikaan yleensä näistä tiedä juuri mitään. 


Alppiruusu ´St Michel´ ja Tulikellukka


Särkynytsydän 


Joten hyvää Juhannusta tämän kukkapläjäyksen myötä! :) Nyt pitää alkaa pitsan leipomiseen, se on meidän perinteinen juhannusherkku ja sen jälkeen juhannuskoivut portaan pieleen. Eiköhän se tunnelma tästä taas tule. 

8 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Todella kaunis ja kutsuva sisääntulo ja kaunista kukintaa ylipäänsä. Uudet hirsiportaat näyttävä myös tosi kivalta.
Hyvää koivuntuoksuista mittumaaria.

Satu kirjoitti...

Näyttää hyvältä! Rentouttavaa Juhannusta!

Navettapiika kirjoitti...

Näyttää tosi kivalta nua kivimuurien päältä ryäppyävät kasvit. Portahista tuli palio paremmat, maastoontuuvat paremmi ja ovat pehemoosemman näkööset. Hyvää jussia!

Teija kirjoitti...

Kiitos :)

Emilie kirjoitti...

Oikein kaunista siellä, vuohenjuuret kukkivat täälläkin paremmin kuin ennen.Hyvää juhannusta!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Mahtava kukkapenkki ja kauniit portaat. Mukavaa juhannusta!

Hetken helmiä kirjoitti...

Näyttääpä teillä tosissaan ihanalta! Ihanasti kukkii ympäri puutarhaa erivärisiä kukkia; kyllähän siellä kelpaa vietellä kesäpäiviä. Muistahan istahtaakin välillä! ;)

Teija kirjoitti...

Istun minä...ainaki sillon ku syön ;) ja saa tässä kyllä istuskellaki ku aina sataa tuota vettä...