lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kasvihuoneen pohjia

Pikkuveli on taas kesätöissä ja sen kans on nyt tehty kasvihuoneen pohjia pikkusen pidemmälle. Perustuksen "ojahan" kaivettiin jo viime kesänä, mut umpparinleikkauksen takia jäi kaikki hommat silloin kesken. Nyt on sitten vakaa aikomus saada ainaki tänä kesänä kasvihuone pystyyn. 
Salaojaputki laitettiin sepelin alle, jotta ylimääräinen vesi pääsee perustuksen alta pois. Ite perustus ois kait tarkoitus tehdä ihan harkoista, vanhoista tiilistä sitä pikkusen ensin haaveilin, mut taitaa harkko olla parempi. Ja jos jaksaa, niin voihan sen harkon muurata ulkoa päin tiilillä piiloon. Kankaat kivituhkalla piiloon ja sillä korot vielä kohdilleen, jos ens viikolla sais sen... 


Nurkassa tuossa kasvaa Viiniköynnös ´Jubileinaja Novgoroda´...tosin on ottanut vähän nokkiinsa, kun oli talven tuossa noin ilman suojia. Mutta on siellä elämää... eiköhän siitä vielä joskus taas saada satoakin, ens talveksi ainakin pitää saada suojaan. Hirmu hitaasti puhkeaa silmut näin ulkosalla, sisällä olleessaan se oli tähän aikaan jo täydessä lehdessä. 


Tulppaanit senkun kaunistuu!
Black Parrot - tulppaanit nousi myös ihan hyvin ja kukkii nyt akileijojen taustalla.


Patjarikko ja Kevätvuohenjuuri ihastuttaa etupihalla porraspielessä. Kahvitki oon kerran jo ehtiny juoda pihahommien lomassa. Liian harvoin sitä joutaa istuskelemaan...just oli yhden tutun kans puhetta, että oishan näitä levähdyspaikkoja vaikka kuin, kun vaan joutas niissä joskus istua... ;)


Sammalleimut ja Kääpiövuorimänty on yks mun lempikasvipari! Tykkään jotenkin ihan hirveesti näistä yhdessä. 


Purppuraomenapuu ´Makamik´ tulee kukkimaan ensimmäisen kerran nyt ihan kunnolla. Nuppuja on tosi paljon, samoin muissa omenapuissa. Nyt on ollut vaan niin kylmää ja sateista ettei ole vielä kukat auenneet. Kirsikkapensaissa ja Pilvikirsikoissa on nyt kukinta parasta aikaa menossa.
Lasten hiekkalaatikko on enää aika harvakseltaan käytössä...pikkusen jo aivot raksuttaa että mitäs sen tilalle vois sit joskus suunnitella ja laittaa, kun sitä ei enää tarvita. Lampi ois aika ihana!


Ja pikkukaveri Pähkinä on hyvissä voimissa, kovasti temmeltää ja leikkii häkissään. :) Kyllä me tästä vielä kunnon orava saadaan! 

5 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Sammalleimu pääseekin oikeuksiinsa havut taustanaan. Ihanaa ja runsasta kukintaa.

Koivurinteen Akka kirjoitti...

Ihana katsella tällaisia runsaita kukkakuvia. Ja tuo pieni pähkinä kasvaa niin kovasti.

Maarit kirjoitti...

Kauniit kuvat!

Teija kirjoitti...

Pähkinä tosiaan kasvaa, taitaa olla jo 110g rikki. Yli 20g on tullut tämän viikon aikana painoa, ihan hyvästi tämän kokoiselle eläimelle. :)

Leila Kastelli kirjoitti...

Täällä haaveillaan myös kasvihuoneesta... Näytää hyvältä ja kiitos salaojavinkistä.se on varmasti tarpeen, jos tällaisia keväitä on aina edessä.
Mutta ensin monta muuta juttua!