keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Oravaelämää

Tässä on nyt ollu iloisia hetkiä ja surullisiakin hetkiä. Kaksi poikasista menehtyi ensimmäisen yön aikana. Luultavasti toinen sai liikaa kylmää, kun joutui veteen ja toinen tieten niin säikähti, ettei kestänyt sitä. Kolmas poikanen on hyvässä kunnossa, kovasti kesyyntynyt ja kiipeilee jo pitkin vaatteita olkapäälle tarkastelemaan ympäristöä :) Ruoka maistuu ja paino nousee, joten ihan hyvin siis jaksellaan. 


Vanhan pipon sai pesäkseen, sinne käpertyy aina nukkumaan. Pipon sisällä on sukka, johon laitetaan aina yöksi pussillinen lämmintä vettä, niin on patteri vieressä ettei palele.  Häkki tehtiin tänään sille, niin pääsee harjoittelemaan kiipelyä ja on nyt tilaa temmeltää vähän enemmän kuin pahvilaatikossa. Kunhan vielä vähän kasvaa ja vahvistuu, niin päästetään takaisin metsään. 


Kasvimaan kylvö olis edessä huomenaamulla. Herneet oon kylväny jo viikko sitten, mutta porkkanan ja retiisin kanssa olen odotellut että kuu kääntyy laskevaksi. Viime kesänä kylvin porkkanan väärälle kuulle, eikä niistä oikein mitään tullut, lyhyiksi tapeiksi jäi kaikki. Nyt odotin ihan ajatuksen kans ja laitan vähän myöhemmin mutta oikeaan aikaan, josko onnistuis. 
Ruohosipuli on kasvanut valtavaksi! Siitä sais satoa jo kovastikin, kun vaan muistaisi käydä hakemassa... tahtoo olla aina niin kiire ruuan kanssa, että jää sipulit käyttämättä.4 kommenttia:

Emilie kirjoitti...

Onpa kiva kun edes yksi poikanen selviytyi.
Minä se nyt kylvin liian aikaseen porkkanat ja perunat yms. Saa nyt nähä tuleeko mitään. Monesti on kyllä käynyt niin, että tulee vaan reikäsiä porkkanoita. Mut ainakin kukat ja salaatit ovat jo taimella, kun niistä aloitin kylvöt :)

Tarja kirjoitti...

Ihana tarina, vaikkakin surua on ollut. Luin tuolta alempaa myös, mitä on tapahtunut aiemmin. Onnea pikkuisen oravan kasvatukseen :).

Teija kirjoitti...

Emilie, Laita nyt vielä porkkanaa lisäksi, niin voit seurata niiden kasvua ihan vertailun vuoksi. Hyvällä tuurilla myöhemmin kylvetty ohittaa väärään aikaan kylvetyn ja tekee parempaa satoa. Tosin riippuu kyllä ihan ilmoista ja sateistakin, mutta näin kuulemma monesti käy. :)

Kiitos Tarja :) Pähkinä on hyvässä kunnossa edelleen. Eiköhän tässä olla voiton puolella.

Gitta kirjoitti...

Söpö hoidokki. Surullista että kaksi muuta menehtyi mutta ihanaa että tämä veijari on selviytyjäainesta.