tiistai 16. kesäkuuta 2015

Juhannusviikko

Ja omenapuut kukkii vasta nyt kunnolla! On nämä kesät erilaisia, viime vuonna omenapuut on kukkineet 3 viikkoa aiemmin! No nyt ei ehkä enää ole hallan vaaraa tälle kesälle sit. Viime vuonna satoi juhannuksena lunta, kävi yöllä pakkasella ja siinähän ne raakileet taas karisi puista pois, eikä saatu omppuja.


Makamik tulee vielä hieman muita omppuja jäljessä, metsän reunassa on sen verran varjoisempaa, että ei ihan niin lämpimästi paista aurinko. Mutta nuppuja on tässäkin valtavasti!


Patjarikko ja Kevätvuohenjuurikin kukkii edelleen ja niin runsaasti! Viileät ilmat on venyttäneet kukintaa huomattavasti normaalia pidemmälle, kuin yleensä. 
Enkelipatsas meinasi unohtua tallin nurkkaan,  nostin sen sieltä taas paraatipaikalle luonnonsaniaisten keskelle. Nuo saniaisetkin on niin ihanat tuossa, sopii niin hyvin kivien keskeltä nousemaan. Niitä ei ole siis istutettu, mullan mukana tulleet ja siihen kasvaneet niinku niiden paikka olis just siinä, eikä missään muualla! 


Rönsytiarellat kukkii hentoisin valkoisin kukin, näistä vois istuttaa vaikka sinne omenapuun juurelle maanpeittokasviksi, ettei rikkakasvit ja nurmi siellä veisi puilta voimia. Lehdistö on hyvin peittävä ja sieltä ei juuri mikään tule alta kilpailemaan. 
Orvokkeja taas laitoin polkupyörän selkään, perusvarmoja kukkia, jotka kestää vaikka koko kesän. 


Iltakierroksella kuvattua...Norjanangervot kukkii pihan laidassa, Raparperin kukkavarretkin vähän sattui kuvan reunaan, ne pitäs katkoa pois... ja tällä kertaa ovat myös Saaripalstalta saadut Pioniunikoiden siemenet itäneet ja lähteneet hyvin kasvuun! :) Sadetta on saatu sillai sopivasti, ettei ole kuivuneet ennen aikojaan.


Kanat köpittelee vapaana pitkin pihaa ja Pähkinä harjoittelee välillä kiipeämistä Jukkapalmun rungolla :) Tosin on kyllä kasvanu niin kovasti ja menee jo melkoista vauhtia ympäri häkkiä ulkosalla, että taidetaan aleta suunnittelemaan vapautusta takaisin metsään. 

Ei kommentteja: