lauantai 17. kesäkuuta 2017

Kasvihuone valmistui!

On tätä pitkään ja hartaasti tehty, 3 kesä toden sanoo.
Valmis vihdoin ja viimein! 
 Viime kesänä tehtiin suurin osa, toissa kesänä kaivettiin pohjat ja salaojitukset. Lattia ladottiin siis vanhoista tiilistä, muuten tuo on puuta. Alunperin oli aikomus maalata kaikki puuosat valkoiseksi, mutta samalla kun tätä tehtiin, isäntä sai ajatuksen, että jos jättääkin nuo ns. ulkovuorilaudat noin ja antaa harmaantua. Ja tykkään kyllä tästä ihan älyttömästi, paljon parempi näin mitä maalattuna! 

Eilen valmistui (paria hassua lattiatiiltä lukuunottamatta, kun ei ole rälläkkä kunnossa, että sais halottua viimeset tiilet...) ja tänään hain Haapavedeltä Norasta taimet. 


Perällä isossa ruukussa on pari kasvihuonekurkun tainta, ne ostin ruukkuineen puutarhalta, tais olla viimeset kurkut mitä niillä oli. Lisäksi laitoin saviruukkuihin oreganoa ja Tarhaiisoa. Viime kesänä puutarhaliiton arvonnasta voitin tuommosen kankaisen kasvatussäkin, sekin sopii tänne ku nenä päähän! Siinä on Kirsikkatomaatti ja Keltainen runkotomaatti, välissä pari basilikaa. 


Aikasempi kasvihuone kesti 3 vuotta, siellä kokeilin sekä Biolanin kasvusäkkejä että ihan puisia rakennettuja kasvulaatikoita, joihin laitoin mullan. Ja tulin siihen tulokseen, että kyllä nuo kasvusäkit on kaikkein helpoimpia ja varmimpia. Niissä on koko kesän ravinteet valmiiksi, muuta ei tarvi muistaa kuin kastella. 
Noissa nyt sit Kirsikkatomaattia, ihan perinteistä tomaattia ja Avomaankurkkua. Noista kurkuista on niin hyviä kokemuksia, että niitä pitää saada aina, kurkkusalaattia oon tehny aina kun oon kurkkuja saanu.


 Ja nyt muutaman vuoden sisällä pllu puutarhapenkkikin vietiin tuonne, voi välillä istahtaa ja olla vaan...


 Syksyllä kun kasvukausi on jo ohi, tämä tulee toimimaan myös huvimajana. Viime kesänä tehty nuotiopaikka passaa kasvihuoneen pariksi ihan täydellisesti, sopii ulkonäön puolesta hyvin yhteen. Ja näppärästi voi käyä kasvihuoneesta keräämässä vaikka lisää grillattavaa :) 


Vielä pientä maisemointia on ulkopuolella tehtävänä, mutta se on pientä...pääasia että on nyt kasvit kasvamassa. 💗
8 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Onnea uuden kasvarin johdosta! Hieno!

Navettapiika kirjoitti...

Hyvin sopii harmaantuva lauta teirän kasvarihi. Siinon muutenki nuaren ovien takia pikkuuse latomaasta vivahretta. Kyllä lopputulosta kannatti orottaa. Komia!

Tiina kirjoitti...

Onpa kaunis! Kannatti sitä kolme kesää tehdäkin!

Satu kirjoitti...

En kyllä kestä! Niiiiiin IHANA ♥♥♥ Kyllä tuolla kelpaa kasvatella vaikka mitä ihanuuksia!

Teija kirjoitti...

Kiitos, latomaista, vanhahtavaa tunnelmaa tähän hainkin. 😊

Voipi olla että ens keväänä on kasvarissa taimi poikineen...toivottavasti ainaki. Tähän asti on kasvatustilat puuttunu. Sähköt tuonne vedän vielä, joko roikalla tai ihan kaapelilla, jos vaikka sais jonkulaista lisälämmitystä tarvittaessa. 😉

Ansu/Tuuliannikantuvassa kirjoitti...

Onnea, onpa hieno kasvihuone ja riittävän tilava. Minulla on kotona Kivikankaan kasvihuone ja mökillä vanhoista ikkunoista itse tehty kasvihuone. Se puretaan tänä kesänä ja rakennamme uuden yhdistetyn kesäkeittiö-kasvihuoneen. Iloista kesää sinulle kasvihuoneen parissa!

Puutarhamyyrä kirjoitti...

Hieno kasvari - uniikki! Onnea kasvatuksiin. :)

Teija kirjoitti...

Kiitos samoin Ansu, hyvältä kuulostaa kesäkeittiön ja kasvihuoneen yhistelmä! 😊
Puutarhamyyrä kiitos, mä tykkään tehä sillai että lopputuloksessa ois jotaki semmosta oman näköstä, tuntuu enemmän omalta 😉