maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kesäkuu kukkii

Nyt on melkonen kukkaloisto pihalla, näköjään on tullu valikoitua vuosien saatossa eniten näitä alkukesästä kukkivia. Tosin tänä keväänä oon koittanu nyt hankkia semmosiaki, jotka kukkis heinäkuussa. Monesti pionien kukinnan jälkeen on muutaman viikon pätkä, ettei oikein mikään kuki, ja taas sitten syksyllä sitä riittää, kun syysleimut ja nauhukset pääsee kukkaan. 
Mutta nyt nämä kevään ja alkukesän hempeät kukat on niin ihanat. 

Lammelle istuttelin viime kesänä lemmikkiä ja kotkansiipiä. Molemmat on selvinny hyvin ja lemmikin kukinta sopii heinäseiväsaidan viereen ku nakutettu
Köynnösportissa kukkii ensimmäistä kertaa siperiankärhö, se onkin nyt ensimmäinen kärhö joka tässä näyttää menestyvän. Jalokärhöjä en viitsi enää edes yrittää, totesin sen turhaksi muutaman kokeilun jälkeen. Jännästi osa kukista on violettiin vivahtavia, vaikka valkonen tämän pitäisi olla. 
Kivelle muutti uusi patsas, kun pojat potki edellisen rikki. Nyt on jalkkismaaleilla porttikielto takapihalle ;) Rautatieomppu on täynnä kukkia taustalla, rönsyleimu kukkii siinä juurella sekaisin ahomansikan kans. 
Tuo rautatieomenapuun sateenvarjon mallinen latvus on ihana!


Kaks muutaki omenapuuta, Lepaan meloni ja Punakaneli on ihan kukkia täynnä, josko nyt saatais omppujakin, kun kesä on jo näin pitkällä ja yöpakkaset tuskin enää palelluttaa näitä? Mehiläisiä ja muita pörriäisiäkin riittää! 
Ja nämä iki-ihanat sammalleimut, parasta alkukesässä! Kullerot siirretty viime keväänä yhden vanhan mökin pihasta, kukkii niin ilosesti. Ennen en ole tykännyt keltasesta, mut oikeastaan se on tosi pirtsakka ja aurinkoinen.


Rönsyansikat ruusujen ja syreenin juurella...Kevätvuohenjuuret ja patjarikot...Pilvikirsikat... Koivujen hento kevään vihreys ja päiväunet riippumatossa...mitäpä muuta sitä ihminen kaipaa :) 


No rapsutuksia tietenkin! -Leimu :D

2 kommenttia:

Äiti vaan kirjoitti...

On siinä kukkaloistoa! Aivan tosi mahtavan näköstä! 🌷🌻🌺

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Todella kaunista kukintaa pihallanne. Sammalleimut näyttävät upeilta kivimuurin päällä.
Onnittelut kauniin kasvihuoneen valmistumisesta.