perjantai 14. elokuuta 2015

Mattotelineelle laatoitusta viimeinkin!

Eihän tätä ole ku vasta 7 vuotta ootettu ;) Pintamaita kaiveltiin lainassa olevalla pikkukaivurilla pois ja siinäpä sitä on saanu tämän päivän heiluttaa lapiota. Ja sitä edelliset 2 päivää on saanu ajaa nurmikkoa, ihan järjettömän pitkää oli jo, kun ei kahteen viikkoon ehtiny leikkaamaan...niinku kuvasta näkyy, leikkuujätettä tuli hirmunen määrä. Ei mahdu edes kompostiin, oisko tälle jotakin muutakin järkevää hyötykäyttöä? 


Kaivurin jäliltä piti pikkusen siistiä ja tasottaa reunoja.


Pohjalle ihan kunnon paksu suodatinkangas. Pohjamaata ei poistettu tämän enempää, pintamullan alla on toista metriä soraa, kun sitä silloin rakennusaikana jouduttiin ajamaan tähän niin paljon. Pohjamaa tuskin routii, joten siksi mennään nyt näin vähällä maanvaihdolla. Savimaalla ei kannata tehdä näin, semmosella maalla pitää poistaa 40 cm savea ja laittaa kunnon sorapatja alle, jos meinaa että laatat pysyy paikoillaan. 


Reunat kierrettiin jälleen hirsillä, sepeliä niiden alla että sai pohjan tukevaksi ja sepeli tulee myös hirren ja nurmikon väliin, niin ei kasva heinät hirsiin kiinni. 


Kivituhkalla täytettiin keskiosa, jonka päälle tulee vielä ihan betonilaatat, joita on jäänyt tuolla maatilan rakennusjutuista ylimääräisiksi. Ei ole edes mitään varsinaisia pihalaattoja, mutta kyllä ne asiansa ajaa. Käytävä vie kohti tulevaa metsäpuutarhaa, siihen tulee sepeli ja liuskekivestä astinkivet. 
Ja nyt kun mulla ei ole sitä lätkää eli täryytintä jolla tiivistää tuota mursketta, oon tasotellu ja polkenu ja taas tasotellu ja vielä vesisuihkulla kastellu että tiivistyis kunnolla. Pitää huomenna vielä tasata se loppuun... 


Töyhtöangervo korostuu nyt kivasti terassin reunalla.  Jos huomenna nyt sais laatat paikoilleen, niin hyvä olis!


Keväällä koivujen juurelle istutetut jämäkukatki on alkaneet kukkia :) Ihan kivasti tuo vähän väriä tuonne kivien väliin... Lamohietakirsikkaa siellä on muutama puska, mutta eihän ne näin kesällä enää oikein miltään näytä. Taidanpa laittaa jatkossakin kesäkukkia sinne lisäksi! 
Ananasmansikat kypsyy, nyt nämä onki ihan hyvän makuisia. Viime kesänä ne ei maistunu kyllä juuri millekään, luulin jo silloin että näistä ei olis mihinkään...mutta jos se oli kesän vika? Viime kesänä oli muutenkin mansikkasato ihan olematon, tänä kesänä niitä on saatu taas ennätysmäärä!


Nyt kyllä kolottaa ja särkee vähän joka lihasta, kyllä on mukava päästä välillä nukkumaankin! 

4 kommenttia:

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kyllä on hyvä olo kun on saanut paljon tehdyksi, vai mitä? Hyvä tulee tuosta mattotelineen laatoituksesta. Työn iloa!

Pelaguu kirjoitti...

Täällä on ollut huonompi kesä mansikoiden suhteen. Vasta alkavat kypsyä todenteolla, toisaalta vaikea sanoa vielä sadosta minkä verran tulee.

Leila Kastelli kirjoitti...

Minä ihan pöhlönä katselen, että pitääkö mattotelineellekin olla laatoitusta. Ei ole tullut mielen viereenkään. Mutta siistin näköistä tulee!

Teija kirjoitti...

Anneli, kiitos :) Totta, kyllä se kummasti mieltä kohottaa kun näkee työn tuloksen.

Pelaguu, onpa siellä kyllä tosiaan sato myöhässä! :O Mutta nythän se lupailee teillekin asti lämpimämpiä ilmoja.

Leila, aika paljon nykyään noin tehdään, kätevämpi nurmikonleikkuunkin kannalta, niin ei tarvi siirrellä aina telinettä pois tieltä...ja silmällekin mukavampi ;)