sunnuntai 16. elokuuta 2015

Sunnuntaita

Kerrankin on niin kirkkaan sininen taivas että silmiä häikäsee! 
Piti ihan ottaa ja lähteä ulos aamukahville, kun oli niin ihana aamu. Yökastekin vielä kimalteli nurmikolla ja kasteli varpaat mukavasti...Havumuuri näyttää jo ihan kunnon havumuurilta, ei kohta kiviä näy alta, se tarkoitus tuossa osittain onkin. Kääpiövuorimännyt vaan kasvaa typistämisestä huolimatta aivan valtavan suuriksi, mulla on vähän semmonen epäilys, että nämä on oikeaa vuorimäntyä, eikä kääpiötä...netin kautta joskus tilattu ja tainnu tulla pakkaajalla virhe. Muut on 2/3 pienempiä, mitä nämä kaksi. 


Kukat on mennyt vähiin kun yleisilmettä katselee, nyt on taas semmonen pieni tauko, ennenkuin syysleimut ja muut syksyn kukkijat tuo väriä puutarhaan...


Nauhukset ja Sormustinkukat vetelee viimesiään, on kyllä niin jotenkin syksyisen näköistä ja tuoksuistakin... 

Pyörän kyytiinkin vaihdettiin jo orvokkien tilalle Krysanteemi.


Punatähtiputki on kyllä aika veikeä, kun läheltä katsoo...pikkusen tämä jää tuonne koivun alle varjoon, pitäs siirtää sitä paremmalle paikalle, kun on niin kaunis.


Laatoitushommanki sain eilen hyvälle mallille, mattoteline vielä siihen ja liuskekivet astinkiviksi sepelin päälle. Käytävän täyttö tosin on vielä kesken, siinäpä sitä saa jumppaa ens viikoksikin.Jalokallioinen se vaan jaksaa ja jaksaa...


Ja tämä nimetön kaunokainen,  kahden eri Suopayrtin risteymä, yksi ainoa taimi ja valtavan suureksi kasvanut, kukkii niin mielettömästi!


Tänään kyllä pitää suunnistaa uimarannalle, vapaa päivä ja tämmönen ilma, eihän sitä nyt muuhun raski tuhlata kun löhöilyyn ;)

Hyvää sunnuntaita!

7 kommenttia:

maatuska kirjoitti...

Näin se alkaa kesä vääjäämättä lipua kohti loppuaan, vaikka tuntui ettei se kunnolla koskaan alkanutkaan. Loppukesän kukkijat ovat nyt vuorossa. Kauniita tähtipukia, minä niin tykkään niistä ja itsellä ne edistyvät niin hitaasti. Yksi on saatu ystävältä pikku taimena ja toinen olis nyt tulossa siemenkasvatuksen tuloksena, väriä en tiedä. Jäännää ;)
Sievää ja siistiä jälkeä tulee muutostöissä.

Satu kirjoitti...

Tänään on kyllä uskomattoman kaunis päivä! Me käytiin aamusta mustikkametsässä. Niiden puhdistusta vielä edessä tälle illalle, mutta mikäs siinä kun sen tuossa terassilla auringon paisteessa tekee :)
Komea paikka mattotelineelle tuli. Vähän piti tiirailla kuvia, ennenkuin hahmotin, että mille kohdalle se oikein tuli :)
Ens viikollakin pääsee vielä nauttimaan komeista keleistä, mutta uimaan mua ei ole tänä kesänä saanut. Onko teidän allas ollut kovassa käytössä?

Ulla kirjoitti...

Tähtiputket kukkivat meilläkin täysillä. Tänään on ollut ihana kesäpäivä. Elokuu on minusta ihana ja nautin syksystäkin. Iloitsen puutarhan syysväreistä ja hedelmyksistä. Kukat ovat vain osa kaikkea. Lämpöä ja aurinkoa olen kaivannut eli onneksi on nyt. On luvattu, että tämä ihanuus jatkuu.

Navettapiika kirjoitti...

Tulipas siisti paikka mattotelinehelle. En oo koskaa nähäny tuan färistä Suapayrttiä. Aamut on jo nii kalaseeta, että kyllä se syksyltä vaikuttaa.

Minna kirjoitti...

Syksy on jo väkisinkin vähän hiipimässä, vaan minkäs teet. Kelit onneksi vielä olleet ihan mahtavat, meillä vain sinilevän pirukas on estänyt lasten uiskentelut:(

Teija kirjoitti...

Maatuska, onneksi nyt sentään on ollut ihan hellettäkin, ei jääny ihan koko kesä ilman aurinkoa ;)

Satu, ei ole meidän allas ollut tänä kesänä käyttökunnossa ollenkaan. Pohjavesi nosti allasmuovin pintaan ja pitäs nyt vielä vähän kaivella sinne lisää salaojia. Purettiin osittain jo pois sitä...mutta tämän kesän sateet on estänyt senki homman :/ Kerran oon minä pulahtanu tälle kesää ;)

Ulla, totta puhut! Pensaiden ja puiden syysvärit on kyllä ihania, niillä tulee se toinen "kukkaloisto" kaiken kukinnan jälkeen. :)

Navettapiika, tuo Suopayrtti on ihan itsekseen tänne pihalle kasvanut risteytys, ei sitä taida muualla ollakaan. :) Kyllähän se syksy väkisin tulee, eipä sille mitään mahda. Mutta ihanan kirpakoita on nuo aamut, ei sinällään haittaa, kun päivät on niin kuumia.

Minna, onpa harmi kun päässy leväkin kasvamaan, täällä ei ole ollut sitä ongelmaa. On käytetty lapsia tuossa yhdellä vanhalla soramontulla uimassa, siellä on sen verran kylmä vesi aina, ettei siellä ole leviä varmaan koskaan ollut.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Täällä meillä oli tänääkin aivan valtavan hieno keli. Lähes tuuletonta ja lämpömittari näytti taas kuten eilenkin + 25 astetta varjossa. Hieno ja siisti mattotelinealue.