maanantai 3. elokuuta 2015

Syksyäkö jo ilmassa?

Kyllähän tämä alkaa nyt oikeasti kohta masentamaan, miksi se kunnon kesä ei voi tulla? 
Mansikoita kypsyy ja homehtuu. Osa ehtii homehtua ennenku ehtii kypsyä, en kyllä nyt yhtään tykkää näistä sateista! Omppuja on tulossa, mutta ei näytä kovin kasvavan, n. 3 cm halkaisijaltaan on kaikki raakileet... näyttää siltä, että saa alkaa harventamaan puusta osan pois, että jaksaa kypsyttää. Jonkun verran on toukkien vaurioita, reikiä näkyy osassa omenoissa. 


Koivujen lehdet on jo aika syksyisen näköiset, osin keltaiset, osin ruskeat... 


Ja haa, kukkapenkkiin on ilmaantunut jälleen uusia lajeja! Seurailin tätä vähän aikaa, kun en heti lehdistä tunnistanu mistä kyse, mut valvattihan se näkyy olevan...pois pois! 


Rantatädyketä nousee sieltä ja täältä, kylväytyny luonnonlaji sekin, mutta tämä on niin sievä, ettei tarvi pyrkiä eroon. :)


Viiniköynnös on ihan hyvässä kasvussa, satoa ei tänä kesänä saada, mutta pääasia että se on kuitenki hengissä ja voi hyvin. Kasvihuonetta edelleen ootellaan...saa nähä tuleeko sitäkään koskaan. Joskus tuntuu että oisimpa mies! Vois ite tehä eikä tarttis ootella muita... vaikka voisinkai sitä nytteki, mutta ku en osaa. :P


Mongolianvaahtessa on siemenet kehittymässä, kukinta on tällä aika mitätön, mut nämä ihanat siemenhaituvat on huomattavasti nätimmät ja tuo lisää koristearvoa. 


Pionien kukinta on jäänyt aika vaatimattomaksi, ´Bowl of beauty´ teki vaan pari kukkaa ja ´Festiva maxima´ kolme, joista vain tämä yksi on kehittynyt kaunismuotoiseksi ja täysikokoiseksi kukaksi. Onneksi on tuota Jalokallioista, se pelastaa näköjään paljon ja monessa paikkaa! Niin perinteinen ja vanha perenna ku onkin, tai ehkä siks just se on nätti ja kukkii runsaasti tämmösenäki kesänä. 


Ja lopuksi ´Merveille´ruusu, ihan käsittämättömän ihanan värinen! Pensaiden alut on nyt n. puoli metrisiä, pari nuppua on lisäks toisessa puskassa. Nyt näkyy olevan siinä vaiheessa, että alkavat kasvaa kunnolla. Pari kesää on mennyt juurtumiseen, sen verran pieninä taimina nämä hankin. 


Ja nyt ei kait auta ku suunnata keräämään nuo mansikat, ettei ihan kaikki mene pilalle...sadetakki niskaan ja menoksi! :)

5 kommenttia:

Pelaguu kirjoitti...

Täällä ei ole vielä kypsiä mansikoita ja raakileetkin mätänevät ja homehtuvat maahan. Näin pitkälle ei ole mansikoitten kypsyminen kyllä menny moniin vuosiin..

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Sulle tuli sentään mansikoita, jotka homehtuvat. Meille tuli ihan vain pari. Siis ei ole edes mitään homehtumista. No, eikös ne helteet nyt ala, kun alkavat työt ja koulukin? Blääh!

Teija kirjoitti...

No voi itku... kannattaa harventaa lehtiä 1/3 pois mansikkapuskista, tuulettuu paremmin ja ehkä pikkusen vähentää homeen leviämistä.

Teija kirjoitti...

Oon joo onneks saanu parikymmentä litraa jo pakkaseenki, siinä suhteessa saa olla tyytyväinen. :) niinhä nuo lupailee helteitä, nähtäväksi jää saadaanko niitä... tosin ois kyllä ihan tervetulluttaki!

Anonyymi kirjoitti...

elähän emäntä rakas aivan masennu,tuolta ylhäältähän meitä vain koetellaan,ollaanko parempaa ansaittu.toivotaan että tulis pottuja ja eläimille ruokaa.tämä oli tämmönen kesä,unohtumaton.on sääskiä,mäkäräisiä ja paarmoja,lämminki välisä ja toivotaan sitä lisää.hyvää kesän jatkua ja aurinkoista mieltä,vaik ei paistaiskaan.