lauantai 4. heinäkuuta 2015

Haaste

Maatuskalta nyt sain tällaisen haasteen, jossa pitää kertoa kolmesta blogista joista tykkää ja joita seuraa.
Edelleenkin aika vähän ehdin lukemaan toisten blogeja, joten tähän ei nyt varmaan mitään kovin uusia taida tulla, mulla on ne muutamat vakiot joita seuraan. ;) Haaste lähtee siis eteenpäin näille kolmelle, jotka saa taas kertoa omat blogisuosikkinsa. 

Ensimmäisenä Satupuutarha, jossa tulee piipahdettua varmaan viikottain. Me asustellaan aika lähekkäin, jollain lailla tunnetaan toisemme ja siksi onkin niin kiva välillä kurkata mitä kuuluu. Ja ennen kaikkea tuolla pihalla on ihana lampi, johon tykästyin alunperin. Muutenkin on siisti ja kaunis puutarha. 

Toiseksi taidan laittaa Saaripalstan, tämä siksi kun on taas ihan toisenlainen kasvuympäristö mitä meillä. Sieltä saa tosi kivoja kasvilajivinkkejä, uusia ja vanhoja. Piha on sellanen viehättävä, vanha pihapiiri, jossa on tehty ihan mielettömästi hommia, että on saatu tilalle ihana puutarha. 

Ja kolmas on Tosimummon blogi :) Lähinnä se taitaa olla vaatteiden ompeluun keskittyvä, mut siellä tehdään myös pihaa, aika uutta sellaista. Mukava seurata mitä sinne rakentuu. Tyylillisesti on aika lähellä sitä, mistä itekin tykkään.

Ja sitten asiasta toiseen. Tähän yhteyteen vois sanoa ompuista pari asiaa. 
Mun puu nimittäin otti  ja keikahti kumoon viikon lopun myräkän aikana. Asiaa kun tutkailin niin juuristo oli kyllä ihan mitättömän kokoinen, vaikka on 6 vuotta tuossa kasvanut. Syy lienee siinä, että tämä oli vartettu P9 perusrunkoon, joka on heikko ja pienijuurinen. Semmonen puu tarttee elinikäiset tuet, joita mullakaan nyt ei ollut kun ne lahos poikki ;) Joten kun ostatte niitä puita, ostakaa semmosia jotka on vartettu Antonovkaan! Se kestää, eikä tarvi kun muutaman vuoden tuet, nii että pääsee juurtumaan kunnolla.


No kaikeksi onneksi tällä oli pahan makuiset omenat, pienet ja kitkerät. Olis pitäny olla ´Pirja´ mutta ei kyllä varmasti omenien perustellaa sitä ollut! Aikomus olikin se siitä siirtää pois, mutta nytpä tuo luonto hoiti homman mun puolesta :D Tilalle pääsee kasvamaan Päärynä ´Detskaja´. 
Toinen päärynä kasvaa tuossa yläpihalla, pienen ryhmän keskellä. Nyt on sillekin kaveri, jos saatais päärynöitäkin parin vuoden päästä. 

4 kommenttia:

maatuska kirjoitti...

Kiva kun jatkoit. Kaksi blogia olikin minulle ennenstään tuttuja, mutta tosimummon blogi oli uusi tuttavuus. Käväisin sielläkin tutustumassa.

Saila kirjoitti...

Kiitos haasteesta ja kauniista sanoistsi!
Voi omppua, onneksi puu ei ollut mikään aarre, vaan jouti pois. Pitkää ikää ja mehukkaita päärynöitä Detskajalle!

Satu kirjoitti...

Voi kiitos Teija haasteesta! Mulla on vähän samanlainen "tunneside" sun blogiin. Odotan aina kovasti uutta postausta, että mitä sulle kuuluu:)
Joskus käy juuri niin, että onni onnettomuudessa, niinkuin tuon ompun kanssa. Hyvä, että päärynä saa nyt kaverin:)

Emilie kirjoitti...

Uusia blogeja taisi tulla mullekin ainakin kaksi. Vai niin heikkoja ovat juuret isossakin puussa, kiitos tiedosta!