sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Riemunkirjavaa

Vaikka vaaleanpunaiset ja siniset kuuluukin mun lempiväreihin kun kukista puhutaan, niin oon tullu siihen tulokseen, että kyllä sittenki kaikkein eniten mun silmää miellyttää kun on paljon kaikkia eri värisiä kukkia sopivasti kukassa yhtä aikaa! 
Harmi kun sitä värien kirjoa ei saa kuviin niin selvästi näkyviin, ei vaikka kuin yrittää eri kuvakulmista ja vaikka minkälaisilla säädöillä. En osaa. Mutta siinä pari näkymää keittiön ikkunasta, jota ei vaan kyllästy katsomaan. 

 Ja vihdoin ja viimein tämä ihanuuski kukkii, ruusu ´Jens Munk´, Oulujoen taimistolta pari vuotta sitten blogitapaamisella ostettu. 


Wiljaminkeltaruusu on täydessä kukassa, ei multa ihan heti lopu nämä ruusut kesken ;) ´Merveille´ on vielä nupullaan, sen kukintaaki ootan malttamattomana! 


Verikurjenpolvi


Jalokallioinen 


Pionit nupulla...tässä vaiheessa kaikki muutkin, vieläkin...hämähäkkiki on jo ehtinyt verkkonsa kutomaan, kun ei ne nyt millään jaksa aueta


Etuportaiden kaiteetkin sain viimein maalailtua loppuun, muutaman vuoden nyt pääsee taas eteenpäin maalaushommien osalta. Ite terassilaudat joutuu käsittelemään joka kesä, jos meinaa että ne pysyy siisteinä. Lumipalloheisi tiputtelee kukkia, maa valkosena niinku lunta ois.


Maksaruoho peittää tämän penkin mullan pinnan kauttaaltaan ja puskee ihanasti joka puolelta kivien välistä.


Ukkonen meinaa välillä jytistellä, vettä satelee taas, just kerkesin kuvausreissun tehdä ennenkuin sade yllätti. Ilalla myös sade pääsi kastelemaan meidät, kun värkättiin portaita, yks hirsi jäi laittamatta paikalleen. Moottorisahaki sano sopimuksen irti eikä suostu enää käynnistymään, en tiiä mitä tekohengitystä sille keksis, että sais sen viimesen hirren pätkästyä... Tosin välttämättä se ei sitä tuohon tarvi, pikkusen viettää alaspäin ja jos tasais soran noin niin varmaan menis jotenki niinki...mutta taas jos tulee oikein kunnon rankkasade, niin sitten se vie kyllä sorat mennessään. Ehkä sitä ajatellen ois hyvä olla.


Samalla kun kuvailin pihaa, keräsin kukkia myös maljakkoon, jotta saa vähän sisällekin iloa...hempeissä värisävyissä tietenkin ;)


No jaa, ehkä taidan ottaa nyt Tessusta mallia ja pistää lepovaiheen päälle!13 kommenttia:

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Onpa siistiä ja nättiä :) MInäkin tykkään, että värejä riittää. Ja Tessu odottelee, että huomioitais, olen huomioinut, kissun vatsa on niin pehmoinen ja mukava <3

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

On todella kaunista ja niin hyvin hoidettua. Minullakin on verikurjenpolvea, josta pidän kovasti. Tessu osaa ottaa elämän rennosti. Mukavaa sunnuntai-iltaa.

Koivurinteen Akka kirjoitti...

Voi että, miten on upea piha! Kissasta on hyvä ottaa mallia välillä. =)

Pelaguu kirjoitti...

Sulonen Tessu! :D Täälä ei ole tänä kesänä jyrissy ukkonen ollenkaan tai ainakaan en oo kuullu kertaakaan.

Leila Kastelli kirjoitti...

Sama juttu, ei värejä saa kuvaan sellaisena kuin silmä ne näkee. Usein saa parempia kuvia pilvisellä säällä.

Jens Munk uupuu minun puutarhastani. Mutta yritän siirtää uusien ruusujen saapumista ensi kevääseen.

Nautitaan väriloistosta ja puutarhan hoidosta (siis siitä miten puutarha hoitaa myös)!

Teija kirjoitti...

Tylsä mörökölli, kiitän :) Tessu on kyllä hyväluontoinen ja hellyydenkipeä kissa, lapsetkin saa kantaa sitä melkein miten päin vaan ja toinen vaan kehrää. :)

Anneli, kiitos, samoin sinne, vaikka eipä tässä iltaa enää kovin pitkästi ole jäljellä ;)

Koivurinteen Akka, kiitos. :) kyllä todellakin vois ottaa useamminkin mallia, tosin mun aikomukset meni nyt mönkään, kun kävi kahdet vieraat ja siinä välissäkin ehdittiin käväistä lasten kans urheilukentällä hyppäämässä pituutta ja pelailemassa. Mutta ei ollenkaan huono vaihtoehto löhöilyn sijaan ;)


Pelaguu, siellä teillä on varmaan ollut vähän kylmempää mitä täällä? Vaikka ei kyllä kovin lämpimäksi voi meijänkään kelejä kehua...

Leila, nimenomaan puutarha on se joka hoitaa meitä, kyllä sitä ois paljon ressaantuneempi, ja elämä tyhjempää, jos ei ois tätä harrastusta. :)

Navettapiika kirjoitti...

Torella rehevät istutukset ja färiä näyttää olevan. Onko nua etupihan laventelit talavehtinu tuas penkis? Aiva munnäkööne kukkakimppu :)

Nettimartta kirjoitti...

Väri-iloa, sitä pitää olla! Ja sulla se on toteutunut tyylillä.

Teija kirjoitti...

Navettapiika, ei ole talvehtineet, keväällä ostettu Bauhausista, Tupsulaventelia. Enkä kovin toiveita elättelekään että talvehtis, mut testataan :)
Nettimartta, kiitos kaunis! :) Tyyliä ei oo ikinä tullu mietittyä, sitä vaan on istuttanu semmosta mikä silmälle on passannu :D

Anonyymi kirjoitti...

miten mahtava puutarha käyn täälä ihailemasa, ihte en palio jaksa innostua oon tessun asemasa heräsin juuri nukkumasta.hyvää kesän jatkua ja reipasta mieltä.

Teija kirjoitti...

Kiitos, sitäpä samaa. Eipä se tuo Tessun asemakaan yhtään hullumpi ole ;)

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Kaunista! Minäkin tykkään väreistä ja nyt meillä on oikea väritykitys puutarhassa meneillään.

Teija kirjoitti...

Joo niin mä huomasin, kun pyörähdin sun blogia lukemassa :) Ei vaan tullu kommentoitua taaskaan mitään, kaunista on sullakin!