maanantai 13. heinäkuuta 2015

Tienvarsien tuijottelua

Tulipa tässä mieleen kun käytiin päiväseltään Joensuussa Maatalousnäyttelyissä ja siinä matkalla katselin maisemia ja ajattelin että on se tuo Lupiini kyllä niin vallannut siellä seudulla tienvarret ihan täysin! Kilometritolkulla sitä siellä kasvoi ja kukki, eikä paljon muuta kyllä näkynyt. Harmi, kun päässyt noin leviämään ja syrjäyttää alkuperäiskasvit sieltä. Onhan se komia kun kukkii, mutta sen jälkeen kyllä niin roskanen. Ja leviää kuin rutto! 
Kuvat on nyt vaan kännykällä otettuja, laatu sen vuoksi vähän huono.


Kun taas sitten tänään ajelin tässä naapurikunnassa ja oli niin ihana keto tienvarrella koko matkan, Kissankellot, Päivänkakkarat, Leinikit, Ohdakkeet, Virnat ja muut ketokasvit kukkii niin ilosesti. :) Kissankellot tieten on vähän häviämään päin, nyt ei kyllä vaan passais kenenkään mennä niittämään noita teiden varsia, että kukat ehtii tehdä siemenet ja siementää. En tiiä kuka noista niitoista vastaa, mutta sois kyllä niiden vielä vähän aikaa oottelevan! Pitäs osata arvostaa näitä alkuperäiskasveja ja pyrkiä säilyttämään ne.

 

Kuvaa suurentamalla näkee vähän paremmin tuon värikirjon.


Ohdakkeitaki oli ihan runsaasti, pensselikukkina oon nämä lapsena tuntenu, kerältiin siskon kans ja kastettiin kukkia vesiastiaan ja maalailtiin menemään. :) 


Tänään ostin ensimmäiset mansikat. Omat kypsyy nyt niin hitaasti, että ei malttanu enää oottaa kesän ensimmäistä mansikkakakkua ;) Britatorttua tämä herkku ja kyllä on makiaa, hullun hyvää! 


5 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Täälon tiänvarret jo niitetty. Harmi.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Ihanaa herkkua tuo Britatorttu. Jos vielä pistäydyt Joensuussa, ota ihmeessä yhteyttä.

Teija kirjoitti...

Anneli, mä hoksasin kans jälkeenpäin että siellähän ois ollut sunki piha, ois voinut käydä samalla vierailulla. :)

Emilie kirjoitti...

Johonkin tienvarsille on kissankelloja kylvetty, vaan ei se muuten leviä täällä asti. Harakankelloa sitten jos olis ja päivänkakkaraa, niin ois kaunista. On täällä aikaisemminkin niitelty tienvarsia, nyt ovat niittäjätkin myöhässä.
Mansikat ovat myöhässä myös, onneksi on niitä kaupassa.

anski kirjoitti...

Lupiineille pitäisi saada oikeasti jarrua, mutta vaikeatahan se on. Joensuusta hieman koilliseen päin on tienpenkat täynnä päivänkakkaroita ja harakankelloja, hienon näköistä... olen haaveillut kuvaamisesta mutta ei sitä työmatkalla malta.