keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kukkarunsautta

Nyt on kyllä semmonen kesä että ihan kumma, Kanadanvuokot kukkii vieläkin, vaikka normaalisti ne kukkii Touko-Kesäkuun vaihteessa eikä tähän aikaan tiiä niistä enää mitään. 
Violetti Jalopähkämö on aika kiva tausta valkosille Kanadanvuokoille. Samoin Lumipalloheidet on edelleen kukassa, nekin on kukkineet jo kolme viikkoa! Juhannusruusu, Suviruusu ja Viljaminkeltaruusu ihastuttaa Lumipalloheisien kaverina. :)

Pioneja saa ootella vieläki, ne ei näytä yhtään edistyvän. 


  Nyt on sitten kukassa kesä- ja heinäkuun kukkijat lähes kaikki yhtäaikaa.Sormustinkukka ja Jalopähkämö

Mongolianmaksaruoho suikertelee kivien lomasta portaiden viereen, ihana! 


Ja siellä on mun työtoveri... pääsääntöisesti tällä leikkaan nurmikot, 3 tuntia putkeen ku kävelee nii saa koko pihan leikattua. Ajettavaki meillä on yhteisenä anoppilan ja mieheni veljen perheen kans, mutta se on nii resu jo, ettei viime kesänäkään ajettu kertaakaan sillä.


Välillä pitää hyödyntää näitä nuoriakin, karkasin ite sikalaan ja jätin työmiehen jatkaan leikkuuhommia... huippu että on noita poikia, jotka tulee ja tekee. Ja lisää Ruusuja! Hansaruusu ja Juhannusmorsian
Ruskelanruusu


´Tove Jansson´


Papulanruusu ja joku ötökkä. Juhannusmorsian, Ruskelan ruusu ja Papulan ruusu ovat kaikki Juhannusruusun muunnoksia. 


Muurahaispesiäkin löytyy muuten useita eri puolelta pihaa, ja kukkapenkeissä kaikki. Toistaseks niistä ei ole ollut mitään haittaa, joten en pyri eroonkaan. Ainut että pitää varoa varpaitaan kun kitkee, tahtoo olla heti jalassa kiinni kun liian lähelle menee ;)


Hentoinen kaunokainen Posliinirikko kukkii köynnöskaaren vieressä Siperiankärhön kaverina


Mansikkamaan ja Marjapensaiden yli vedin nyt verkot. Pari viime kesää rätkät on saanu herkutella mansikoilla, kaikista yrityksistä huolimatta. Maalailtiin pieniä kivi punaiseksi sinne joukkoon, jos se ois saanu rätkät nokkimaan niitä ja luovuttamaan, mutta ei auta. Samoin oon testannu pattereilla toimivaa vinkuvaa härveliä, jonka olis pitäny pelottaa linnut pois, mutta ei ole ollut siitäkään mainittavaa apua. Taitaa olla tuo verkko ainut keino pelastaa sato... mutta eihän se linnuille mukava ole kun jäävät kiinni siihen. Yks rätkä me on jo sieltä pelastettu, leikattiin irti verkosta ja pääsetettiin lentoon. Äiti vaan tuumas että, oot sää pöhölö, mutta enkai mä ois sitä voinu tappaakaan. :D 


Haravaaki on saanu heilutella ahkerasti, sateet on saanu nurmikon kasvamaan ennätysvauhtia ja märkyyden takia leikkuu jää aika harvaksi. Ehtii sitten päästä ruoho vähän liian pitkäksi ja pakko haravoida leikkuujäte pois. No se on hyvää tavaraa kompostiin ja kasvimaalle riviväleihin katteeksi. 


Että tämmönen kukkaähkypostaus! ;) 

5 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Kyllä onki palio kukas yhtäaikaa. Ihania nua pensasruusut ja maksaruaho on nii kivasti levinny nualle rappusiille.

Pelaguu kirjoitti...

Kaunista on, eikä tullu ähkyä! :)

Koivurinteen Akka kirjoitti...

Kyllä nuo ruusut ovat niin ihania.

Tiina kirjoitti...

Ihanalta näyttää! :) Ja minä oon ihan samanlainen pöhölö, en pysty tappamaan mitään. Suutun jos räksiäki joku meinaa käydä tappamassa tai psiä tiputtamassa, eihän se niiden vika oo jos ovat vähän pahaäänisiä ja marjojen perään.. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköistä❤