keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Pionihometta

Sateinen kesä on saanut aikaan pioneihin pionihomeen. Etupihalla sitä ei ole, joten ei niin ole tullut kiinnitettyä huomioita noihin, mutta takapihallapa näkyy olevan joka puskassa. Ei ole tätä ennen ollut, joten en tiedä pääseekö siitä eroon vai ei? Jääkö esim. maaperään? Osaako kukaan kertoa?

Nuput ruskettuu ja homehtuu, kuten kuvasta näkyy. Ilmeisesti johtuu tästä kauheasta sademäärästä, mikä on tähän asti tälle kesää jo tullut, kun ei näitä kovin lannoitettukaan ole.
Yks kukka on aukeamassa takapihan penkissä, siinäkin näkyy osittain olevan hometta kukan alapinnalla.Etupihalle pioneihin tulee muutama kukka enemmän mitä takapihalle, mutta ei kyllä kovin runsaasti kuki tälle kesää nämäkään.Ja märkää meillä on! Vaikka kuin ollaan rinteessä niin siitä huolimatta! Nurmikon leikkuu on paikotellen melko hankalaa, saa vetää leikkuria perässä, että se liikkuu. Ja varpaat näyttää tältä :D Kuravesi tirisee varpaiden välistä... ja sekä ylä- että alapihalla monessa kohtaa!


No jos jotain iloistakin, niin möttisiä ja kimalaisia täällä on nyt paljon! Niiden katoamisestahan on uutisoitukin viime aikoina... jospa ne nyt ei ihan kaikki häviäisi, pitäs melkein iteki tehdä semmonen hyönteishotelli, jos siitä ois jotain apua. 

Sormustinkukissa pörrää isompia pörrääjiä
Ja Loistosalvia vasemmalla ja Loistotädyke oikealla kerää taas laumoittain pienempiä pörisijöitä.Loistotädykkeessä on ihanat kukat kun läheltä katsoo, kauempaa ei näytä kuin siniseltä mereltä, mutta läheltä katottuna tosi sievä!

´

Yllätyksiäki löytyi Sormustinkukkien takaa, Harjaneilikoita :) Näitä oon kylväny pari vuotta sitten ja ei ennen ole oikein päässeet kukkimaan. Täytyy antaa niiden kylväytyä nyt kunnolla niin jos vaikka leviäis enemmän.
Seinän vieruksen kiveyksetki on kestäneet talven ja kesän hyvin kosteudesta huolimatta. Rännikaivojenkaan kohdalta ei oo pinta murtunu, joten näyttää sen verran hyvältä, että uskallan tekasta tuon loppupuoliskonkin samalla tyylillä. Ketoneilikat kukkii, tämä on perinteistä pinkkiä hieman tummempi versio. Ja nyt on semmonen juttu kaverit, että se on mun kukkapenkki eikä teidän?!? Ihan mieletön muurahaisarmeija on vallannu kukkapenkin, näille varmaan tarttis tehdä jotain, näyttävät rakentavan kunnon pesää, eikä kyllä semmonen oo ihan toivottu juttu! Mitä mä teen? 9 kommenttia:

Pelaguu kirjoitti...

Ounou, mikä murkkuarmeija! Enpä osaa sanoa mitä noille pitäs tehä. Sielläpä on märkää pihallaki, täälä pellot litisee.. Ei ole niin kovin poikkeuksellista tänä kesänä että rattoria saa olla vähän väliä nykkimässä irti.. Märkää on, ihan liianki kans, eipä siitä mihinkään pääse, vaikka siitä on jo niin paljon höpotetty, mutta ei suinkaan me tämmöstä kesää toivottu, ois ehtiny sitte talvella ja syksylläki palella, jospa se olis sitten lämmin syksy.

Emilie kirjoitti...

Kauniita kukkia, passaa pörriäisten lennellä. On täällä ainakin vielä ollut pörriäisiä paljon ruusuissa ja sormustinkukissa.
Voi mahoton noita muurahaisia.Pitäskö ne kaivaa multineen ja pistää säkkiin ja viedä metsään.

Teija kirjoitti...

Pelaguu, me onneks saatiin kylvöt ja muut tehtyä kohtalaisen aikasin, mutta ei tuolla pelloilla oikein mikään kasva. Pidetään peukkuja että syksy ois toisenlainen, jotta saiski tuolta pellolta pois edes sen osan joka jotenki kasvaa.

Emilie, veikkaan että ne on tuossa hirren sisällä tekemässä pesää, pitäs nakata koko hirsi pois, jos meinais saada murkut muuttamaan. Nii siinäpä se, ehkä mä kokeilen vaihtaa sen. :)

Anna kirjoitti...

Mullakin toisissa pioneissa kaikki nuput ruskettu, mutta kuivemmassa penkissä kaksi nuppua pullottaa jo kovasti. Ei ole aiemmin kukkineet niin kovasti odotan aukeamista 😊. Mies joskus kaasupolttimella hävitti muurahaispesän, mutta hirsikään ei taida tykätä siitä.

Satu kirjoitti...

Ai pionihomettako tuo on? Mullakin muutamassa nupussa, muttei onneksi kovin monessa. Koskaan aiemmin en muista olleen. Loppuviikollekin lupailtiin sateita, joten jos märkyydestä johtuu niin ei ainakaan helpota yhtään :(

Teija kirjoitti...

Anna, ei ehkä tykkäis joo, taidan koittaa ihan siirtämällä häätää niitä toisaalle. Jos tekisivät pesänsä metän puolelle.

Satu, eipä näy helpotusta olevan luvassa :( Pitää vaan koittaa kerätä ne ruskettuneet nuput pois, ettei ainakaan siitä homeet pääsis leviämään. Ei oikein googlen kauttakaan löytynyt tarkkaa tietoa tuosta homeesta.

Elmeri kirjoitti...

Ai kauhea mikä murkkumäärä! :O Meilläkin kusiaiset usein tekee pesää kukkapenkkiin, on auttanut se kun nostaa reunakivet sivuun joksikin aikaa, sitten niille tulee kiire siirtää munansa jne pois. Meilläkin tuo pionihome on vaivannut :(. Ei kukan kukkaa ja ainoa nuppu näytti juuri tuolta kuin tuossa kuvassasi.

Teija kirjoitti...

Näkyy olevan sen hirren sisällä se pesä, kävin pyöräyttään sen pois ja sieltä niitä tulee kuhisemalla. Pitää nakata se mettään ja vaihtaa uus tilalle. Tämmöstä kait tämä puutarhurointi on, säiden armoilla mennään, välillä kukkii ja toisinaan taas ei. ;)

Josefiina kirjoitti...

Keväällä ostin uuden pionin jossa oli nuppuja. Samallalailla menny mustaksi siinäkin :( aiemmin istutetut komeasti kukassa, tuo sade vaan kaataa ne vaikka kuin koittaa tukea. Meillä ilmesty keskelle tuiviota multakeko. Ensin aattelin että lapset olleet asialla, mutta murkkujahan sieltä löytyi. On tieten niin märkä maa, että nostavat pesää jo ylemmäs.