torstai 30. heinäkuuta 2015

Istutuksia

Kävästiin tässä yks ilta semmosen vanhan mökin pihalla ja siellä kasvoi tämmöstä punaista, yksinkertaista ruusua. En tiiä mikä se on, mutta aika ihanan värinen! Kunhan avais kukkia niin sais kunnon kuvan, nyt ei ole kuin nuppuja vaan. Sen verran kärsi siirrosta.  Mutta veikkaan että kyseessä vois olla Valamonruusu, sitä on paljon käytetty ennenkin. Ja ainakin sen 20 vuotta, ja enemmänki, se on siellä mökin pihassa kasvanut, silloin viimeksi siellä on ollut asukkaita. 
Istuttelin tämän kuolleen Päärynän tilalle, Tuoksukurjenpolvien keskelle, jos pysyis rikkakasvit kurissa. Kosteutta oli tässä paikkaa Päärynälle liikaa, siihen tuli pakkasvaurio.


Ja toinenki hankinta tuli tehtyä. Oon ollu nii taitava puutarhuri että onnistuin hävittään multa Tarha-alpin! :D Siitä ei yleensä pääse eroon vaikka kuin yrittää, minäpä pääsin ihan itestään. Sain sitten tuttavaltani kunnon palasen alpia tilalle. Tämä on pikkusen pidempää ja kukat harvemmassa mitä aikaisemmalla, mutta kasvupaikkakin on ollut vähän varjoisampi. Jospa se siihen taas asettuis aloilleen. :) Ainakin siirto onnistu hyvin, ei ole nuupahtanut eikä puottanut kukkia vaikka ihan täydessä kukassa ollessaan kaivoin ylös ja viikon päivät oli ihan paljaaltaan tuolla talon nurkallakin. 


Aurinkoi koittaa paistella, jos se tänään ois vähän parempi päivä, että sais taas jälleen kerran nurmikon leikattua loppuun. Toissa iltana aloittelin, vaan eilisen sateet on pakottaneet pitämään taukoa. Ei kommentteja: