torstai 9. heinäkuuta 2015

Sataa... ja sataa...

Tänään nyt sain sateessa istutettua kaatuneen ompun tilalle päärynän, eipähän tarvi ainakaan kastella kun pilvet hoitaa sen homman! Toivotaan että lähtee hyvin kasvamaan, multa ainakin oli muhevaa ja oikein hyvän näköistä. :) Muutoin on kyllä tullu vietettyä sisäpäivää, jotenki pistää mielen matalaksi tämä harmaa keli, vaikka kuin yrittää muka olla positiivinen. 

Pionit on kaikki edelleen tiukasti nuput ummessa. Harvinaista, että tähän aikaan ei ole vielä yhtään kukkaa auennut...ja näyttää että vielä saa jonkin aikaa odottaa.

Taas ihana kasvipari, isorikko ja purppurakeijuangervo muistaakseni, niin hieno tuo valkoinen kukka tumman punaisia lehtiä vasten. Palavat rakkaudet on hujahtaneet mahottoman pitkiksi, mutta kukat niissäkin vielä lähes kokonaan kiinni.


Kesäkukat on ihan virkeitä, johtunee tietenkin sateista, kestää paremmin kun ei ole hellettä...ja kun oon niin huono muistamaan niiden kastelun. ;) Eihän ne kokoa oikein jaksa kasvaa, kun ei ole lämpöä, mutta muuten on kyllä kivat.


Talon päädyssä pihan laidalla Juhannusruusukin yrittää kukkiaan aukaista. Myöhässä lähes kuukauden tämäkin. Pensashanhikitkin aloittelee kukintaa, nämä nyt aikalailla ajallaan. Erikoista, että on näin suuria vaihteluja eri kukkien välillä.


Ja myöskin valkoinen Pensashanhikki ´Abbotswood´ on täydessä kukassa, aivan ihana. Hansaruusu kukkii myös...tämä lienee kaikkein kaunein katselusuunta meidän pihalle tällä hetkellä. Aurinko vaan puuttuu.


9 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Tykkään nuasta kivimuuriista ja kivien käytöstä yleensäkki. Meillä on nii tasaane tontti että oikee vihaksi pistää. Olin muutanan tunnin pois ja kaikki makaa pitki maata, että sellaane saret.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kyllä kivi näyttää mukavalta puutarhassa. Meilläkin on käytetty paljon kiveä. Kukinnat näyttävät olevan meillä päin vähän teitä edellä, meillä kukkii jo pioni ja myös palavarakkaus. Hyvää viikonloppua!

Teija kirjoitti...

Navettapiika, saahan sitä kivillä tehtyä kohopenkkejä tasamaalle, niin pikkusen tuo eloa. :) Ja tuo sade kyllä kaataa kaiken, ensinnäki venyttää pituudet ihan hirmuiksi ja sitten piiskaa maata vasten. Vaan minkäs tekee.

Anneli, helppo ja edullista käyttää luonnonkiviä, kun niitä on täällä vaikka muille jakaa. ;)

Hyvää viikonloppua teille molemmille! :)

Minna kirjoitti...

Kyllä teillä on paljon ihanaa kivimuuria, tykkään kovasti ja koitan rakennella omallekin pihalle aina kuin vain voimia kivihommiin riittää. Nyt odottelen autotallityömaan myötä tontille ilmestyviä vähän isompia maakiviä, kaikki vähänkin isommat on jo käytetty.
Harmittavan harmaat kelit tosiaan olleet tänä kesänä, täälläkin sataa parhaillaan:(

Emilie kirjoitti...

Kyllä nuo kiviaidat ovat kauniita ja monet muodot pihassa. Siis korkeuserot :) Meillä on ihan tasainen tontti, paitsi mikä nyt talo on vähän korkeammalla. Ja kiven jos löytää kaivellessaan niin on ihme. Niinpä minä katselen himoiten tienvarsilla kiviä. Ehkä voisin käydä keräämässä, vaikka eihän se aina ole luvallista.

Satu kirjoitti...

Sama havainto pionien suhteen täälläkin. Tiukasti on vielä nupussa.
Alkais tämä sade jo riittää. Koita tässä nyt sitte virittäytyä lomafiilikseen kun ulkona on ihan syksyiset tunnelmat...:/

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Mukava kuulla että kiviä osataan arvostaa, eikä kaikki hankkiudu niistä heti eroon, niinku jossain välissä on tainnut olla tapana.
Nyt on ollut muutama päivä ettei oo satanu vettä, jospa se pikkusen alkais kääntymään kesäksi? Uus kuu syntyy parin päivän päästä ja silloinhan ne säät yleensä heittelee ja tasoittuu 3 päivänä kuun syntymisestä suunnilleen aloilleen, jos silloin on aurinkoa ja lämmintä, sen pitäs kestää ainakin seuraavat 3 viikkoa. Joten toivossa on hyvä elää! :)

Anonyymi kirjoitti...

Luonnonkivet on kyllä ihania! Ja teidän pihassa nuo muurit niin hienoja. Onko sulla tuossa kivimuurin päällä tavallista vuorimäntyä vai kääpiötä?

Teija kirjoitti...

Kiitos. :) Kääpiövuorimäntyä ne on kaikki, siinä on vaan ilmeisesti eri lajikkeita, kun osa kasvaa niin paljon suuremmaksi.