perjantai 3. heinäkuuta 2015

Sini-valkoisissa tunnelmissa

Kylläpä se nyt on satanut ja satanut! Ihan surkea alkukesä ollut, niinku varmaan kaikkialla muuallakin. Tämäkin hellepäivä on menny ihan kokonaan nurmikon leikkuussa ja rikkaruohojen kitkemisessä. Joka paikka puskee vesiheinää ihan mielettömästi.
Mutta koitetaan selvitä näistäkin, pitää muutama kukkakuva päivittää, jos siitä tulis parempi mieli ;)

Lumipalloheisi kukkii vasta nyt. Myöhässä on kaikki kukinta...tosin eipä haittaa, niin saa nauttia kukista pidemmälle syksyyn toivon mukaan. Vuorikaunokkia heiden alla ja kiven edessä.

Muistaakseni viime kesänä jossain vaiheessa jonkin puutarhalehden tilaajalahjana sain tämmöstä sinivalko-kirjavaa Kurjenpolvea. Laput on tietenki joutunu hukkaan, joten lajiketta en osaa sanoa. Aivan ihanan värisiä, isoja kukkia! Näiden juurelle oon kylväny toissa kesänä valkoista Merikohokkia, ne kukkii nyt ensimmäistä kertaa.


Kukka muistuttaa ehkä vähän Puna-ailakkia, kokokin on suunnilleen sama. Tosin muuten kasvutapa on matala, viihtyy kuivulla ja aurinkoisilla paikoilla.


Ensimmäisenä ruusuna Suviruusu aloittelee kukintaa. Juhannusruusut ja kaikki muutkin on vasta nupulla, ei saatu juhannuksena nauttia ruusujen tuoksusta. 


Sammalleimujen kukinnan väistyttyä kivikkopenkissä kukkii Violetit ja valkoiset kukat, Hopeahärkki, Kesäpikkusydän, Harmaa-ajuruoho ja Isorikko. Kärpässieniki uhkaa hukkua ajuruohon sekaan...tarvii ehkä nostaa sitä ylemmäs, ens kesänä ei enää välttämättä näy lakkiakaan tuolta muuten...


Tyttö-raukka sai jalkapallosta päähänsä ja reikähän siihen tuli. Palaset näky olevan tallessa, tarttuiskohan nuo liimalla kiinni? Ei raskis hävittääkään. :(


Toinen neitonen istuu tyynenä Särkyneiden sydämien alla. Tämä penkki kukkii iloisen sekalaisena, pikkusen löytyy muitakin värejä jo vihreän lisäksi.


Alaosan penkissä Keltapäivänliljat on komeimmillaan. En muista näiden kukkineen vielä ennen näin runsaasti. Hieno pari tälle on ukkolaukat, niiden violetit pallot sopii hyvin yhteen keltaisen kans. Vastavärejä ovat toisilleen, joten ilmankos sointuvat niin hyvin yhteen. 


Sinistä,violettia ja keltaista löytyy myös ruukusta, Orvokkien ja Lobelioiden yhdistelmästä. Köynnöskrassia siinä on lisäksi, niiden vuoro tulee syksymmällä, kun orvokit ränsistyy niin krassit toivon mukaan pystyy paikkaamaan ne. Siemenestä niitä keväällä kasvattelin, mutta vähän huonolla menestyksellä. 


Kiikun takana koivun juurella näkyy kukkivan Kivikkosuopayrtti. Tämä on jotenki kummallinen paikka, kaikki kivikkokasvit kylväytyy ja kasvaa tänne ja pikkuhiljaa katoaa tuosta mun kukkapenkistä :D Taitaa olla liiaksi multanen penkki noille... laattojen välissä kasvavat tosi komeina ja rehevinä, vaikka ei minkäänlaista kasvualustaa tunnu olevan. Neilikoita ja Karpattienkello vieressä.Ja nyt täytyy vielä tarttua leikkuriin ja siistiä pensaiden ja puiden alustat...illaksi on taas luvattu sadetta. Lopuksi vielä vierustoverit Elleninneilikka, Tummakurjenpolvi ja Mirrinminttu.


4 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Ihanat kuvat! Onpa kaunis neilikka kuten muutkin kukat! Toivottavasti tulee pitkä, lämmin ja kuiva syksy:)

Teija kirjoitti...

Kiitos! 😊 Sanoppa muuta...kyllä tuo sade riittäis jo, taas tulee kaatamalla vettä. Viljatki kohta hukkuu, kellastuu kovaa vauhtia. Lämpöä tässä kaivattais! Mut ehdinpä leikata nurmikot loppuun kuitenki.

happystarhome kirjoitti...

Voi miten kaunista onkaan pihallanne <3 Ihania kesäpäiviä <3

Teija kirjoitti...

Kiitos :) Samoin sinne ja tervetuloa lukijaksi :)